Pobyt już od 119
Sale konferencyjne

Sale konferencyjne

Hotel Novum*** posiada rozbudowane zaplecze konferencyjne w postaci trzech dużych sal o powierzchni od 140 do 190m2. System ścian przesuwnych zastosowany w salach konferencyjnych pozwala na organizację szkoleń zarówno w mniejszych grupach jak również maksymalnie dla 300 osób.

Dowiedz się więcej »
Restauracja i Bar

Restauracja i Lobby Bar

Hotelowa Restauracja serwuje dla gości potrawy kuchni polskiej oraz włoskiej. W Lobby Barze oprócz bogatej karty alkoholi mogą Państwo znaleźć pyszne amerykańskie przekąski.

Dowiedz się więcej »
Pokoje

Pokoje

Hotel Novum*** posiada 110 miejsc noclegowych w pokojach jedno, dwuosobowych oraz w pokojach typu Studio. Każdy z wygodnie urządzonych pokoi posiada dostęp do bezpłatnego internetu WiFi.

Dowiedz się więcej »
Zobacz więcej »

Menu

Przystawki
Starters
 

Krewetki tygrysie na puree z kalafiora z dodatkiem białej czekolady         22 zł

Tiger prawns on cauliflower puree with white chocolate

Smażona wątróbka w chrupiącej tortilli z dodatkiem sera Grana Padano             16 zł

Fried liver in a crunchy tortilla with the addition of Grana Padano

Ozorki wołowe z musem gorczycowym i dodatkiem marynat        25 zł

Beef mesenters with mustard mousse and marinade

Zupy
Soup
 

Krem z białych szparag z chrupiącym tostem          12zł

White asparagus cream soup with crunchy toast

Wykwintne flaczki z kalmarów z dodatkiem polskich warzyw         15 zł

Exquisite calamari tripe’s with the addition of Polish vegetables

Krem z buraka z serem feta i kroplami zielonego pesto      10 zł
Beetroot cream soup with feta cheese and drops of green pesto

Zupa z kiszonego ogórka z dodatkiem jajka i świeżego kopru         9zł

Pickled cucumber soup with the addition of egg and fresh fennel

Sałatki

Salads

 

Bukiet sałat z arbuzem, melonem, dodatkiem ogórka i koziego sera oraz dipem porzeczkowym i pestkami słonecznika     18zł

A bouquet of lettuces with watermelon, melon and addition of cucumber, goat cheese, currant dip and sunflower seeds

Łakoma sałatka golosa z mieszanką sałat, kawałkami karczochów, jajka i suszonych pomidorów           19 zł

A sweet golosa salad with a mix of salads, pieces of artichokes, eggs and dried tomatoes

Sałatka z kurczakiem, boczkiem, pomidorem, ogórkiem oraz dodatkiem ananasa, na sałatce lodowej z dipem jogurtowo – czosnkowym                  24 zł
Salad with chicken, bacon, tomato, cucumber and pineapple, on iceberg lettuce with yoghurt and garlic dip

Makarony

Pasta

 

Makaron pappardelle z kurczakiem, dodatkiem mleczka kokosowego, chili i świeżej kolendry 19 zł

Pappardelle pasta with chicken, coconut milk, chili and fresh coriander

Makaron penne z pastą suszonych pomidorów, czosnkiem niedźwiedzim i lubczykiem               22 zł

Penne pasta with dried tomato paste, bear's garlic and lovage

Makaron rigatoni z dodatkiem leśnych grzybów, oliwy truflowej i sera Grana Padano   24 zł

Rigatoni pasta with the addition of forest mushrooms, truffle oil and Grana Padano cheese

Ryby 

Fishes

 

Łosoś na potrawce z porów z dodatkiem puree z batatów              39 zł

Salmon on pale stew with the addition of sweet potato pure

Smażony Lucjan na risotto szafranowym z zielonymi warzywami              42 zł

Fried Snapper on saffron risotto with green vegetables

Pstrąg w całości na pieczonych cząstkach ziemniaków i kolorowych papryk         38 zł

Whole trout on baked potato pieces and colourful peppers

Dania główne

Main Courses

 

Pierożki z gęsiną, otulone sosem jabłkowym            14 zł

Goose dumplings wrapped in apple sauce

Talerz pierogów – ruskie, z mięsem, z kapustą         14 zł
Plate of dumplings - with meat, with sauerkraut

Duszona cielęcina na gulaszu z buraków z dodatkiem ziemniaczanych knedli       42 zł

Stewed veal on beetroot stew with potato dumplings

Stek Rib Eye z antrykotu z ziemniaczkami w boczku i dodatkiem smażonego kalafiora    49 zł

Rib Eye steak from entrecote with potatoes in bacon and fried cauliflower

Stek wieprzowy z kostką na puree gorczycowym z duszoną, czerwoną kapustą     36 zł

Pork steak with a cube of mustard puree with stewed red cabbage

Filet z kurczaka w sosie szałwiowym na postumencie ryżu jaśminowego z dodatkiem potrawki z cukinii           28 zł
Chicken fillet in sage sauce on a pedestal of jasmine rice with the addition of zucchini stew

Mięsa grillowane (trzy rodzaje) na warzywach w sosie sojowym, z dodatkiem pieczonych ziemniaków 38 zł
Grilled meat (three types) on vegetables in soy sauce, with baked potatoes

Tradycyjny kotlet schabowy z sezonowymi ziemniaczkami i zasmażaną kapustą  25 zł

Traditional pork chop with seasonal potatoes and fried cabbage

Medaliony z polędwiczki wieprzowej, duszone w porach i koprze, z bezami ziemniaczanymi      32 zł

Pork loin medallions stewed in leeks and dill with potato cakes

Desery

Desserts

 

Fondant czekoladowy z dipem wiśniowym, dodatkiem rumu i mięty         13 zł

Chocolate fondant with cherry dip, addition of rum and mint

Parfait kawowo – orzechowy z musem kokosowym            12 zł

Coffee and nut parfait with coconut mousse

Terrina kokosowa z prażonymi pistacjami    13 zł

Coconut terrine with roasted pistachios

Ciasto dnia      12 zł
Cake of the day

Naleśniki
Pancakes

Strong not skinny – naleśniki z jajkiem sadzonym, angielską fasolką oraz bekonem         13 zł
Strong not skinny – pancakes with fried eggs, beans and bacon

Chocolate stock – brązowe naleśniki z białą czekoladą , nutellą, truskawką i borówką    13 zł
Chocolate stock – brown pancakes with white chocolate, Nutella cream, strawberry and blueberry

 

Menu dla Dzieci
Children`s Menu

Tradycyjna zupka pomidorowa z ryżem        8 zł

Traditional tomato soup with rice

Makaron farfalle z szynką i pieczarkami w sosie śmietanowym     12 zł

Farfalle with ham, mushrooms, and cream sauce

Eskalopki z kurczaka z dodatkiem ziemniaków i marchewki z pomarańczą                       15 zł

Chicken escallops with potatoes and carrot with oranges

Smażony banan w cieście cynamonowym z sosikiem czekoladowym         10 zł

Banana fried in cinnamon batter in chocolate sauce

Gałka lodów waniliowych z owocami i łezką sosu malinowego      10 zł

Vanilla ice-cream scoop with fruit and a drop of raspberry sauce

 

Napoje Gorące
Hot Drinks

Herbata ekspresowa
Tea

5,00

Herbata smakowa
Flavor tea

6,00

Espresso
Espresso

6,00

Kawa  biała
White coffee

7,00

Cappuccino
Cappuccino  

8,00

Kawa Latte
Latte Coffee

8,00

Gorąca czekolada
Hot chocolate

8,00

Napoje Zimne

Cold Drinks

 
Coca Cola, Coca Cola zero

200ml

4,00

Fanta, Sprite, Kinley

200ml

4,00

Cappy

200ml

     4,00

Kropla Beskidu

    250ml

4,00

Woda mineralna

500ml

5,00

Sok pomarańczowy wyciskany

200ml

10,00

Red Bull

    250ml

10,00

Burn

250ml

8,00

Piwo
Beer

Ciechan

500ml

8,00

Żywiec

500ml

7,00

Okocim

500ml

7,00

Kasztelan

500ml

8,00

Desperados

400ml

8,00

Żywiec / Carlsberg / Lech free

330ml

6,00

 

Powrót
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij