Pobyt już od 119
Sale konferencyjne

Sale konferencyjne

Hotel Novum*** posiada rozbudowane zaplecze konferencyjne w postaci trzech dużych sal o powierzchni od 140 do 190m2. System ścian przesuwnych zastosowany w salach konferencyjnych pozwala na organizację szkoleń zarówno w mniejszych grupach jak również maksymalnie dla 300 osób.

Dowiedz się więcej »
Restauracja i Bar

Restauracja i Lobby Bar

Hotelowa Restauracja serwuje dla gości potrawy kuchni polskiej oraz włoskiej. W Lobby Barze oprócz bogatej karty alkoholi mogą Państwo znaleźć pyszne amerykańskie przekąski.

Dowiedz się więcej »
Pokoje

Pokoje

Hotel Novum*** posiada 110 miejsc noclegowych w pokojach jedno, dwuosobowych oraz w pokojach typu Studio. Każdy z wygodnie urządzonych pokoi posiada dostęp do bezpłatnego internetu WiFi.

Dowiedz się więcej »
Zobacz więcej »

Menu

PRZYSTAWKI
STARTERS

 

Paluszki krabowe w tempurze z musem figowym
Crab cakes in tempura with figs mousse

 

 

 

22,00

Wątróbka drobiowa w sosie malinowym na plastrach grillowanych jabłek

Poultry livers in raspberry sauce on grilled apples slices

 

18,00

 

Smażone krewetki z serem gazdowskim na chrupiącej bagietce, skropione sosem leśnym

Fried shrimp with highland cheese on a crunchy baguette, sprinkled with forest sauce

 

27,00

Przegrzebki w sosie Marinara z tościkami bazyliowo pietruszkowymi
Scallops in Marinara sauce with basil-parsley toast

59,00

ZUPY
SOUPS

Krem chrzanowy z chrupiącą grzanką

Horseradish cream soup with a crunchy piece of toast

 

10,00

Zupa kurkowa z naleśnikiem

Chantarelle mushroom soup with a pancake

                                 

12,00

Krem dyniowy z chipsem z batata

Pumpkin cream soup with sweet potato chips

 

12,00

 

MAKARONY
PASTAS

Risotto grzybowe ze świeżym tymiankiem i czosnkiem

Mushroom risotto with fresh thyme and garlic

 

24,00

Makaron fettuccine w sosie orientalnym z kaczką i orzeszkami pini

Fettuccine with oriental sauce, duck, and pine nuts

 

34,00

Zielony makaron z łososiem, zielonym groszkiem, w sosie ostrygowym

Green pasta with salmon and green peas in oyster sauce

 

32,00

 

RYBY
FISHES

Pieczony łosoś w sosie kaparkowym, na warzywnym makaronie

Roast salmon in capers sauce on vegetable pasta

 

42,00

Dorada na szpinakowych gnocchi z salsą pomidorowo – bazyliową

Bream on spinach gnocchi with tomato and basil salsa

 

35,00

SAŁATKI
SALADS

Cytrusowa sałatka z krewetek, mango i mandarynek

Citrus salad with shrimp, mango and mandarins

 

28,00

 

Sałatka z kurczakiem i szpinakiem z dipem musztardowym

Salad with chicken, spinach, and mustard dip

 

22,00

Sałatka chłopska z dodatkiem pomidora, kiszonego ogórka, czerwonej cebuli i bekonu z dipem chrzanowym

Farmer’s style salad with tomatoes, pickled cucumbers, red onions, bacon, and horseradish dip

 

18,00

DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSE

Ragout kacze z racuchami i marynowanymi buraczkami

Duck ragout with drop scones and marinated baby beetroots

 

39,00

Schab cielęcy z kostką, na prażonej kapuście z pieczonymi pyrami

Veal loin with a bone, on roasted cabbage with baked potatoes

 

59,00

Golonko bawarskie z puree ziemniaczano chrzanowym i pieczonym kalafiorem

Bavarian style pork knuckle with potato and horseradish puree, and baked cauliflower

 

38,00

Kurczak kukurydziany w sosie myśliwskim, na kładzionych kluseczkach

Corn chicken in hunter’s style sauce on drop dumplings

 

32,00

Polędwica wołowa na strudlu z weki i grzybów, na szparagach w sosie pieprzowym

Sirloin steak on bread-roll and mushroom strudel with asparagus in pepper sauce

 

69,00

Medaliony z polędwiczki wieprzowej, duszone w porach i koprze, z bezami ziemniaczanymi

Pork loin medallions stewed in leeks and dill with potato cakes

 

32,00

Szpadki z indyka przeplatane warzywami z sosem serowym, na pieczonych grolach, z sałatką szpinakową

Turkey skewers with vegetables and cheese sauce, on baked potatoes with spinach salad

 

29,00

Gotowane pierożki omaszczone złocistą cebulką
Boiled dumplings topped with golden-fried onions

 

14,00

Schabowy z kapustą i sezonowymi ziemniakami
Traditional pork chop “Schabowy” served with potatoes and cabbage

 

25,00

MENU DLA DZIECI
CHILDREN`S MENU

Tradycyjna zupka pomidorowa z ryżem

Traditional tomato soup with rice

 

8,00

Makaron farfalle z szynką i pieczarkami w sosie śmietanowym

Farfalle with ham, mushrooms, and cream sauce

 

12,00

Eskalopki z kurczaka z dodatkiem ziemniaków i marchewki z pomarańczą

Chicken escallops with potatoes and carrot with oranges

 

15,00

Smażony banan w cieście cynamonowym z sosikiem czekoladowym

Banana fried in cinnamon batter in chocolate sauce

 

10,00

Gałka lodów waniliowych z owocami i łezką sosu malinowego

Vanilla ice-cream scoop with fruit and a drop of raspberry sauce

 

10,00

 

DESERY
DESSERTS

Ciasto dyniowe z morelami i musem kokosowym

Pumpkin cake with apricots and coconut mousse

 

12,00

Torcik szwarcwaldzki przekładany wiśniami i prażonymi migdałami

Schwarzwald cake with layers of cherries and roast almonds

 

12,00

Orzeźwiający sorbet owocowy z sosem koniakowym na łożu z arbuza

Refreshing fruit sorbet with cognac sauce served on watermelon

 

11,00

NALEŚNIKI
PANCAKES

Owocowe YumYum – naleśniki z jogurtem, owocami i piankami

Fruity YumYum – pancakes with yoghurt, seasonal fruits and marshmallows 

12,00

Holly Cow – naleśniki z masą krówkową, Kinder niespodzianką, lodem,  gruszką
i owocami sezownowymi

Holly Cow – pancakes with caramel cream, “Kinder surprise egg”, ice-cream, pear and seasonal fruits  

14,00

Figaro – naleśniki z masłem orzechowym, bananem, snickersem, lodem oraz owocami sezonowymi

Figaro – pancakes with peanut butter, banana, snickers, ice-cream and seasonal fruits 

13,00

Strong not skinny – naleśniki z jajkiem sadzonym, angielską fasolką oraz bekonem

Strong not skinny – pancakes with fried eggs, beans and bacon

13,00

Chocolate stock – brązowe naleśniki z białą czekoladą , nutellą, truskawką i borówką

Chocolate stock – brown pancakes with white chocolate, Nutella cream, strawberry and blueberry 

13,00

GOFRY
WAFFLES

Gofry z dżemem i sosem karmelowymi
Waffles  with jam and caramel sauce

8,00

Gofrry z bitą śmietaną z sosem czekoladowym
Waffles with whipped cream and chocolate sauce
8,00

Gofry z owocami i nutellą
Waffles with nitella and fruits  

8,00

NAPOJE GORĄCE
HOT DRINKS

Herbata ekspresowa
Tea

5,00

Herbata smakowa
Flavor tea

6,00

Espresso
Espresso

6,00

Kawa  biała
White coffee

7,00

Cappuccino
Cappuccino  

8,00

Kawa Latte
Latte Coffee

8,00

Gorąca czekolada
Hot chocolate

8,00

 

 

NAPOJE  ZIMNE
COLD DRINKS

250ml

4,00

250ml

4,00

200ml

     4,00

        250ml

4,00

    250ml

4,00

Woda mineralna

500ml

5,00

Sok pomarańczowy wyciskany

200ml

10,00

Red Bull

    250ml

10,00

Burn

250ml

8,00

PIWO
BEER

Ciechan

500ml

8,00

Żywiec

500ml

7,00

Okocim

500ml

7,00

Kasztelan

500ml

8,00

Desperados

400ml

8,00

Żywiec / Carlsberg / Lech free

330ml

6,00

Powrót
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij